Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte.

Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte.

Dnes si představíme liniový laser Geo6-XR GREEN se zeleným paprskem, který hned zaujme svojí specifickou konstrukcí cílenou především na podlaháře a obkladače. Lze ho však samozřejmě použít i v jiných oborech stavebnictví.

Obsah dodávky

Přístroj je dodáván v pevném plastovém oranžovém transportním kufru, který kromě samotného laseru obsahuje i bohaté příslušenství. Najdeme zde Li-Ion akumulátor, nabíječku s USB 3.0 kabelem, bateriovou přihrádku na 4 AA alkalické baterie (baterie jsou součástí dodávky), výškově nastavitelnou platformu, výškově nastavitelný držák na zeď a kovové předměty se silnými magnety a posunem max. 8,5 cm, výkyvnou spojovací kolejničku, 20 mm adaptér se závitem 5/8“ pro stavební stativ, 3 kolíky pro kontrolu výšky a magnetickou zelenou cílovou tabulku.

Co vlastně umí

Geo6-XR GREEN nabízí všestranné řešení pro všechny vyrovnávací a testovací práce, vytváří horizontální a vertikální nivelaci s 3 x 360 ° zelenými laserovými linkami (až 4x lepší vizuální viditelnost než běžné LK 2 diody v červené barvě), vytváří pravé úhly na zemi a může být umístěn kdekoli v místnosti. Je ideální pro pokládku dlaždic rovně a diagonálně, vytvoření a ověření správné výšky podlahové krytiny, kontrolu rovinnosti stěn a podlah.

Optická viditelnost jeho zeleného paprsku je až 20 m (v závislosti na světelných podmínkách) a malá minimální vzdálenost laserových linek 6 mm od stěny a 8 mm od podlahy dovoluje ideální kontrolu pokládky. Součástí dodávky je i individuálně výškově nastavitelná plošina v rozsahu od 25 do 85 mm pro správnou výškovou instalaci podlahových dlaždic.

Geo6-XR GREEN umožňuje i kontrolu výšky nerovných podlah pomocí 3 plastových 4 cm vysokých kolíků a jako třešničku na dortu nabízí i funkci PULSE pro použití s ​​ručním přijímačem laserového paprsku (volitelné příslušenství) pro prodloužení dosahu laserového paprsku.

Vlastní práce s přístrojem

Samotný liniový laser Geo6-XR GREEN má kompaktní rozměry 115 x 96 x 118 mm (výška x hloubka x šířka) a váží cca. 800 gramů. V kufru je uložen s připevněným 20 mm vysokým adaptérem s 5/8“ závitem pro upevnění na stavební stativ. S připojeným adaptérem má laser pevnou výšku od dolní hrany adaptéru (od země) k rovině laserového paprsku přesně 20 mm. Pro odpojení adaptéru od laseru je nutné stisknout oranžovou zarážku a pootočit laserem ve směru proti hodinovým ručičkám. Po jeho odpojení je rovina laserového paprsku pouze 8 mm od podlahy.

Geo6-XR GREEN má na těle mechanickou páčku, která zajišťuje přesný mechanismus laseru při transportu a chrání ho před poškozením. Před zahájením měření je nutno tuto páčku umístit do polohy ON. Naopak po skončení práce zajistěte mechanismus laseru posunem páčky do polohy OFF. V případě, že na toto zapomenete vás přístroj ihned po jeho naklonění upozorní zvukovým signálem a blikáním všech tří laserových linek.

Na horní straně má Geo6-XR GREEN zabudovaný závit ¼“ pro upevnění na výkyvnou spojovací kolejničku, kterou lze připevnit buď na výškově nastavitelný držák s magnety nebo pomocí 5/8“ závitu na stavební stativ umístěný kdekoliv v místnosti dle potřeby. Dále je na horní straně umístěná libela pro vyrovnání přístroje do roviny a v neposlední řadě je zde víčko, po jehož odklopení se objeví vyjímatelný Li-Ion akumulátor (7.4V, 2000 mAh).

Ovládací prvky

Geo6-XR GREEN obsahuje na ovládací straně celkem tři zelená tlačítka a 3 červené LED diody + aretační páčku pro ochranu přístroje při transportu zmiňovanou výše. Zelená ovládací tlačítka mají několik funkcí.

Práce v režimu samourovnání (svislá a vodorovná rovina)

Pro práci ve svislé nebo vodorovné rovině dejte aretační páčku do polohy ON. Rozsvítí se spodní LED dioda, přístroj je zapnutý a je aktivována funkce samourovnání. Při naklonění Geo6-XR GREEN se ozve zvukový alarm a laserové přímky budou blikat.

Nyní lze pomocí tlačítka H zapnout a vypnout vodorovnou laserovou přímku a pomocí tlačítka V postupnými stisky rozsvítit a zhasnout 1. i 2. svislou přímku. Stiskem tlačítka P se rozsvítí prostřední LED dioda a aktivuje se funkce PULSE, kdy lze použít přijímač laserového paprsku, který prodlouží dosah přístroje až na 40 m. Dalším stiskem tlačítka P přístroj vypnete. Dalším stiskem tlačítka P funkci PULSE opět vypnete. Po skončení práce přesuňte aretační páčku zpět do polohy OFF. Geo6-XR GREEN se vypne a mechanismus laseru je zajištěn.

Práce v režimu bez samourovnání (nakloněná rovina)

Pro práci v nakloněné rovině nechte aretační páčku v poloze OFF a stiskněte horní tlačítko P. Rozsvítí se spodní LED dioda a bliká horní LED dioda. Nyní lze pomocí tlačítka H zapnout vodorovnou laserovou přímku a pomocí tlačítka V postupnými stisky rozsvítit 1. i 2. svislou přímku. Dalším stiskem tlačítka P se rozsvítí prostřední LED dioda a aktivuje se funkce PULSE, kdy lze použít přijímač laserového paprsku (např. FR 55 nebo profi FR77-MM), který prodlouží dosah přístroje až na 40 m. Dalším stiskem tlačítka P přístroj vypnete.

Nabíjení Li-Ion akumulátoru

Dodávaný Li-Ion akumulátor se musí při potřebě jeho nabití z přístroje vyjmout a připojit k dodávané nabíječce pomocí moderního USB 3.0 konektoru. Výstupní napětí nabíječky je 5V, pro nabíjení akumulátoru je tedy možné použít i běžnou nabíječku mobilního telefonu o stejném výstupním napětí.

O stavu nabití akumulátoru informuje spodní červená LED dioda na přístroji. Když začne po zapnutí Geo6-XR GREEN blikat, je nutné akumulátor vyjmout z přístroje a nabít ho. O stavu nabíjení akumulátoru informuje LED dioda umístěná na jeho těle. Když svítí červeně, akumulátor se nabíjí, když se přepne na zelenou barvu, je akumulátor nabitý.

Náhradní napájení Geo6-XR GREEN

Jestliže se vám během dne při práci stane, že se zabudovaný Li-Ion akumulátor vybije, lze použít dodávanou bateriovou přihrádku, do které vložíte 4 kusy AA alkalických baterií a celou přihrádku vložíte do přístroje místo vybitého akumulátoru.

Lze také použít zdířku pro kabel nabíječky umístěnou na zadní straně přístroje. Pzoro, slouží pouze pro napájení laseru při práci, neslouží k nabíjení akumulátoru zasunutého do přístroje. Výhodou je to, že lze pomocí této zdířky a nabíječky napájet Geo6-XR GREEN i při vyjmutém akumulátoru, který mezitím můžete dobíjet právě vaší nabíječkou mobilního telefonu.

Co říci závěrem?

Geo6-XR GREEN z mého úhlu pohledu představuje inovaci jak novým provedením krytu pro všechny „nízkopodlažní“ aplikace, ideální pro vytváření obkladů stěn a podlah, tak z pohledu užití lépe viditelného zeleného paprsku, přes zajímavé možností napájení i nabíjení jak samotného přístroje, tak i moderního Li-Ion akumulátoru až k celkovému vybavení šikovnými pomocníky v jednom balení za přijatelnou cenu s možností dokoupení přijímače laserového paprsku (např. FR 55 nebo profi FR77-MM) a tím i možnosti prodloužit pracovní dosah či pracovat ve venkovním prostředí.

Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte.
2020-08-21 10:10:32

Přejít na všechny články

Další články

Jaký stavební laser si vybrat pro svoji práci

Moderní technologie nabízejí vyspělé přístroje pro přesné měření i ve velmi náročných podmínkách. Přesné nastavení pak samozřejmě pozitivně ovlivní výsledek práce, mají vliv na lepší plánování spotřeby materiálu, jeho dodávky, ale také vedou k profesionálnějšímu zpracování zakázky. Vytyčení rovin …

Přímo k věci - žádné nesmysly

Tak takhle uvádí tuto novinku sám výrobce. A dle našeho názoru má pravdu. Rotační laser FL 220HV s červeným paprskem umí vytvořit vodorovnou a svislou linii a vysílá laserovou olovnici směrem nahoru. V poloze laseru „na zádech“, kdy je vytyčována svislá rovina, lze tuto olovnici použít k vytýčení p…

Geo4-XR GREEN – přepracovaný a vylepšený s 1x 360° horizontální a 2x vertikální linií pro všestranné vyrovnávání a vytváření pravých úhlů

Dnes bych vám rád představil liniový laser Geo4-XR GREEN se zeleným paprskem, který je menším bratříčkem již dříve testovaného Geo6-XR GREEN . Geo4-XR GREEN hned zaujme svojí specifickou konstrukcí cílenou především na podlaháře a obkladače. Lze ho však samozřejmě použít i v jiných oborech stavebni…

GeoFennel FR-DIST 30 je dálkoměr kombinovaný s přijímačem pro rotační lasery s červeným i zeleným paprskem

Realizaci nové stavby nebo rekonstrukci objektů může posunout i moderní vybavení. Kvalitní zařízení efektivně kombinuje základní funkce s pokročilými možnostmi. Příkladem je inovativní přijímač paprsku s integrovaným dálkoměrem. Dovoluje začlenit do vaší práce rotační lasery a díky funkci AUTO-DIST …

Měřicí přístroje pro stavební firmy

Moderní stavební firmy musí sdružovat mnoho řemesel. Pro perfektní realizaci rodinného domu, obchodního celku nebo provozovny je třeba vycházet již od začátku z přesných měření. Kvalitní technické zázemí vám umožní nejen přesně splnit očekávání vašeho zákazníka, ale také lépe plánovat spotřebu mater…

Křížové lasery využijete především v interiéru

Řada dokončovacích prací závisí na dobrém odhadu řemeslníka. Obkladačské práce, montáže podlah, zárubní, oken, ale i instalace podhledů se však dá řešit lépe – s vysokou přesností a v profesionálním zpracování. Zdánlivě jednoduchý křížový laser vám pomůže zvýšit úroveň a zrychlit postup prací. Příst…

Laserové dálkoměry DISTOX3/X4

Laserové dálkoměry patří bezesporu mezi základní vybavení řady profesí. Novinkou v řadě X představuje výrobce nejdostupnější variantu na trhu, která plně využívá zabudovanou kameru a umožňuje navíc rozšíření pro měření 3D. Dálkoměry Leica jsou spolehlivé a odolné, bez omezení je využijete při prác…

Rotační a křížový laser a jejich využití ve stavebnictví

Při úpravě terénu před stavbou i během samotné realizace je třeba přesně stanovit rovinné plochy a průběžně kontrolovat jejich dodržení. Klasické pomůcky jako je vodováha, pásmo nebo kružítko jistě dokáží posloužit, moderní vybavení vám však při stavebních pracích výrazně zjednoduší postup a zlepší …

Servis, seřízení a kalibrace

Zajišťujeme servisní a kalibrační služby geodetických a stavebních přístrojů.