Geo4-XR GREEN – přepracovaný a vylepšený s 1x 360° horizontální a 2x vertikální linií pro všestranné vyrovnávání a vytváření pravých úhlů

Geo4-XR GREEN – přepracovaný a vylepšený s 1x 360° horizontální a 2x vertikální linií pro všestranné vyrovnávání a vytváření pravých úhlů

Dnes bych vám rád představil liniový laser Geo4-XR GREEN se zeleným paprskem, který je menším bratříčkem již dříve testovaného Geo6-XR GREEN .

Geo4-XR GREEN hned zaujme svojí specifickou konstrukcí cílenou především na podlaháře a obkladače. Lze ho však samozřejmě použít i v jiných oborech stavebnictví.

Obsah dodávky

Přístroj je dodáván ve vypolstrované oranžové transportní kabele, která kromě samotného laseru obsahuje i další příslušenství. Najdeme zde Li-Ion akumulátor (2000mAh; 7,4V a 14,8Wh), nabíječku s USB 3.0 kabelem, bateriovou přihrádku na 3 AA alkalické baterie (baterie nejsou součástí dodávky), výškově nastavitelný držák na zeď nebo kovové předměty se silnými magnety a posunem max. 8,5 cm a 2 bílé plastové kolíky pro kontrolu výšky.

Co tedy vlastně umí

Geo4-XR GREEN nabízí všestranné řešení pro všechny vyrovnávací a obkladačské práce, vytváří horizontální a vertikální nivelaci s 1 x 360 ° zelenou vodorovnou laserovou linkou (až 4x lepší vizuální viditelnost než běžné LK 2 diody v červené barvě), vytváří pravé úhly na zemi a může být umístěn kdekoli v místnosti. Je ideální pro pokládku dlaždic rovně a diagonálně, vytvoření a ověření správné výšky podlahové krytiny, kontrolu rovinnosti stěn a podlah.

Optická viditelnost jeho zeleného paprsku je až 20 m (v závislosti na světelných podmínkách) a malá minimální vzdálenost laserových linek 6 mm od stěny a 8 mm od podlahy dovoluje ideální kontrolu pokládky.

Geo4-XR GREEN umožňuje i kontrolu výšky nerovných podlah pomocí 2 plastových 4 cm vysokých kolíků a jako třešničku na dortu nabízí i funkci PULSE pro použití s ​​ručním přijímačem laserového paprsku (volitelné příslušenství) pro prodloužení dosahu laserového paprsku.

A jak se s ním pracuje

Samotné tělo laseru Geo4-XR GREEN má kompaktní rozměry 115 x 96 x 118 mm (výška x hloubka x šířka) a váží cca. 800 gramů. V kufru je uložen i 20 mm vysoký adaptér s 5/8“ závitem pro upevnění na stavební stativ. S připojeným adaptérem má laser pevnou výšku od dolní hrany adaptéru (od země) k rovině vodorovného laserového paprsku přesně 20 mm. Pro odpojení adaptéru od laseru je nutné stisknout oranžovou zarážku a pootočit laserem ve směru proti hodinovým ručičkám. Po jeho odpojení je rovina laserového paprsku pouze 8 mm od podlahy.

Geo4-XR GREEN má na těle mechanickou páčku, která zajišťuje přesný mechanismus laseru při transportu a chrání ho před poškozením. Před zahájením měření je nutno tuto páčku umístit do polohy ON. Naopak po skončení práce zajistěte mechanismus laseru posunem páčky do polohy OFF. V případě, že na toto zapomenete vás přístroj ihned po jeho naklonění upozorní zvukovým signálem a blikáním všech tří laserových linek.

Na horní straně má Geo4-XR GREEN zabudovaný závit ¼“ pro upevnění na výkyvnou spojovací kolejničku, kterou lze připevnit buď na výškově nastavitelný držák s magnety nebo pomocí 5/8“ závitu na stavební stativ umístěný kdekoliv v místnosti dle potřeby. Dále je na horní straně umístěná libela pro vyrovnání přístroje do roviny a v neposlední řadě je zde víčko, po jehož odklopení se objeví vyjímatelný Li-Ion akumulátor (7.4V, 2000 mAh).

Ovládací prvky

Geo4-XR GREEN obsahuje na ovládací straně celkem tři zelená tlačítka a 3 červené LED diody + aretační páčku pro ochranu přístroje při transportu zmiňovanou výše. Zelená ovládací tlačítka mají několik funkcí.

Práce v režimu samourovnání (svislá a vodorovná rovina)

Pro práci ve svislé nebo vodorovné rovině dejte aretační páčku do polohy ON. Rozsvítí se spodní LED dioda, přístroj je zapnutý a je aktivována funkce samourovnání. Při naklonění Geo4-XR GREEN se ozve zvukový alarm a laserové přímky budou blikat.

Nyní lze pomocí tlačítka H zapnout a vypnout vodorovnou laserovou přímku a pomocí tlačítka V postupnými stisky rozsvítit a zhasnout 1. i 2. svislou přímku. Stiskem tlačítka P se rozsvítí prostřední LED dioda a aktivuje se funkce PULSE, kdy lze použít přijímač laserového paprsku, který prodlouží dosah přístroje až na 40 m. Dalším stiskem tlačítka P přístroj vypnete. Dalším stiskem tlačítka P funkci PULSE opět vypnete. Po skončení práce přesuňte aretační páčku zpět do polohy OFF. Geo4-XR GREEN se vypne a mechanismus laseru je zajištěn.

Práce v režimu nakloněné roviny (bez samourovnání)

Pro práci v nakloněné rovině nechte aretační páčku v poloze OFF a stiskněte horní tlačítko P. Rozsvítí se spodní LED dioda a bliká horní LED dioda. Nyní lze pomocí tlačítka H zapnout vodorovnou laserovou přímku a pomocí tlačítka V postupnými stisky rozsvítit 1. i 2. svislou přímku. Dalším stiskem tlačítka P se rozsvítí prostřední LED dioda a aktivuje se funkce PULSE, kdy lze použít přijímač laserového paprsku (např. FR 55 nebo profi FR75-MM), který prodlouží dosah přístroje až na 40 m. Dalším stiskem tlačítka P přístroj vypnete.

Nabíjení Li-Ion akumulátoru

Dodávaný Li-Ion akumulátor se musí při potřebě jeho nabití z přístroje vyjmout a připojit k dodávané nabíječce pomocí moderního USB 3.0 konektoru. Výstupní napětí nabíječky je 5V, pro nabíjení akumulátoru je tedy možné použít i běžnou nabíječku mobilního telefonu o stejném výstupním napětí.

O stavu nabití akumulátoru informuje spodní červená LED dioda na přístroji. Když začne po zapnutí Geo4-XR GREEN blikat, je nutné akumulátor vyjmout z přístroje a nabít ho. O stavu nabíjení akumulátoru informuje LED dioda umístěná na jeho těle. Když svítí červeně, akumulátor se nabíjí, když se přepne na zelenou barvu, je akumulátor nabitý.

Napájení Geo4-XR GREEN bateriemi

Jestliže se vám během dne při práci stane, že se zabudovaný Li-Ion akumulátor vybije, lze použít dodávanou bateriovou přihrádku, do které vložíte 3 kusy AA alkalických baterií a celou přihrádku vložíte do přístroje místo vybitého akumulátoru.

Lze také použít zdířku pro kabel nabíječky umístěnou na zadní straně přístroje. Pozor, slouží pouze pro napájení laseru při práci, neslouží k nabíjení akumulátoru zasunutého do přístroje. Výhodou je to, že lze pomocí této zdířky a nabíječky napájet Geo6-XR GREEN i při vyjmutém akumulátoru, který mezitím můžete dobíjet právě vaší nabíječkou mobilního telefonu.

Jaký tedy je?

Geo4-XR GREEN nabízí inovaci jak neotřelým provedením krytu pro všechny „nízkopodlažní“ aplikace, ideální pro vytváření obkladů stěn a podlah, tak z pohledu užití lépe viditelného zeleného paprsku, přes zajímavé možností napájení i nabíjení jak samotného přístroje, tak i moderního Li-Ion akumulátoru. Je vybaven šikovnými pomocníky v jednom balení za přijatelnou cenu s možností dokoupení přijímače laserového paprsku (např. FR 55 nebo profi FR75-MM) a tím i možnosti prodloužit pracovní dosah či pracovat ve venkovním prostředí.

Geo4-XR GREEN – přepracovaný a vylepšený s 1x 360° horizontální a 2x vertikální linií pro všestranné vyrovnávání a vytváření pravých úhlů Geo4-XR GREEN – přepracovaný a vylepšený s 1x 360° horizontální a 2x vertikální linií pro všestranné vyrovnávání a vytváření pravých úhlů Geo4-XR GREEN – přepracovaný a vylepšený s 1x 360° horizontální a 2x vertikální linií pro všestranné vyrovnávání a vytváření pravých úhlů Geo4-XR GREEN – přepracovaný a vylepšený s 1x 360° horizontální a 2x vertikální linií pro všestranné vyrovnávání a vytváření pravých úhlů
2022-02-22 13:51:31

Přejít na všechny články

Další články

Potrubní lasery a jejich využití

Potrubní lasery jsou uzpůsobené pro vytyčení trasy pro pokládku potrubí. Základní výhodou je rychlá a jednoduchá obsluha. S okamžitým výsledkem získáte kontrolu nad prováděnou prací. Náročné a složité vedení potrubí získá maximální přesnost, tím odpadá zbytečná dodatečná úprava nebo složité řešení n…

Křížový profík Geo1X-360 Green

Dnes Vám nabízíme bližší seznámení s horkou novinkou, liniovým laserem Geo1X-360 Green od renomovaného výrobce GeoFennel ze SRN, který nabízí v dnešní době tolik oblíbený zelený paprsek s přesností +/-3mm na 10m a dosahem 15m (s přijímačem laserového paprsku FR 55 nebo FR 75-MM až 40m). Obsah dodáv…

GeoFennel FR-DIST 30 je dálkoměr kombinovaný s přijímačem pro rotační lasery s červeným i zeleným paprskem

Realizaci nové stavby nebo rekonstrukci objektů může posunout i moderní vybavení. Kvalitní zařízení efektivně kombinuje základní funkce s pokročilými možnostmi. Příkladem je inovativní přijímač paprsku s integrovaným dálkoměrem. Dovoluje začlenit do vaší práce rotační lasery a díky funkci AUTO-DIST …

Laserové dálkoměry LEICA

Při měření délek i úhlů v interiéru nemusíte používat pásmo ani potřebné údaje složitě vypočítávat. Ruční laserové dálkoměry nabízí rychlé a naprosto přesné měření i v komplikovaném členitém půdorysu. Moderní systémy navíc přenesou zjištěná data k dalšímu zpracování do počítače, nabízí automatické v…

Geo4-XR GREEN – přepracovaný a vylepšený s 1x 360° horizontální a 2x vertikální linií pro všestranné vyrovnávání a vytváření pravých úhlů

Dnes bych vám rád představil liniový laser Geo4-XR GREEN se zeleným paprskem, který je menším bratříčkem již dříve testovaného Geo6-XR GREEN . Geo4-XR GREEN hned zaujme svojí specifickou konstrukcí cílenou především na podlaháře a obkladače. Lze ho však samozřejmě použít i v jiných oborech stavebni…

Laserový dálkoměr změří vše na milimetry přesně

I velké rekonstrukce nebo stavby můžou provázet malá zařízení, která vám přinesou velký užitek. Zajistí lepší efektivitu práce, zrychlí přípravu projektu, provedou správným plánováním dodávky i spotřeby materiálu. Laserový dálkoměr patří mezi praktickou pomůcku mnoha oborů. Uplatnění najde i v běžn…

Měřicí přístroje pro stavební firmy

Moderní stavební firmy musí sdružovat mnoho řemesel. Pro perfektní realizaci rodinného domu, obchodního celku nebo provozovny je třeba vycházet již od začátku z přesných měření. Kvalitní technické zázemí vám umožní nejen přesně splnit očekávání vašeho zákazníka, ale také lépe plánovat spotřebu mater…

Stavební lasery

V průběhu realizace základní stavby, ale i při zajišťování úprav, rekonstrukcí nebo v práci na změnách interiéru hrají velmi důležitou roli stavební lasery. Zařízení pracuje s červeným nebo zeleným laserem a dokáže přesně vytyčit nebo zkontrolovat rovné linie v horizontálním i vertikálním směru, ově…

Servis, seřízení a kalibrace

Zajišťujeme servisní a kalibrační služby geodetických a stavebních přístrojů.