Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte.

Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte.

Dnes si představíme liniový laser Geo6-XR GREEN se zeleným paprskem, který hned zaujme svojí specifickou konstrukcí cílenou především na podlaháře a obkladače. Lze ho však samozřejmě použít i v jiných oborech stavebnictví.

Obsah dodávky

Přístroj je dodáván v pevném plastovém oranžovém transportním kufru, který kromě samotného laseru obsahuje i bohaté příslušenství. Najdeme zde Li-Ion akumulátor, nabíječku s USB 3.0 kabelem, bateriovou přihrádku na 4 AA alkalické baterie (baterie jsou součástí dodávky), výškově nastavitelnou platformu, výškově nastavitelný držák na zeď a kovové předměty se silnými magnety a posunem max. 8,5 cm, výkyvnou spojovací kolejničku, 20 mm adaptér se závitem 5/8“ pro stavební stativ, 3 kolíky pro kontrolu výšky a magnetickou zelenou cílovou tabulku.

Co vlastně umí

Geo6-XR GREEN nabízí všestranné řešení pro všechny vyrovnávací a testovací práce, vytváří horizontální a vertikální nivelaci s 3 x 360 ° zelenými laserovými linkami (až 4x lepší vizuální viditelnost než běžné LK 2 diody v červené barvě), vytváří pravé úhly na zemi a může být umístěn kdekoli v místnosti. Je ideální pro pokládku dlaždic rovně a diagonálně, vytvoření a ověření správné výšky podlahové krytiny, kontrolu rovinnosti stěn a podlah.

Optická viditelnost jeho zeleného paprsku je až 20 m (v závislosti na světelných podmínkách) a malá minimální vzdálenost laserových linek 6 mm od stěny a 8 mm od podlahy dovoluje ideální kontrolu pokládky. Součástí dodávky je i individuálně výškově nastavitelná plošina v rozsahu od 25 do 85 mm pro správnou výškovou instalaci podlahových dlaždic.

Geo6-XR GREEN umožňuje i kontrolu výšky nerovných podlah pomocí 3 plastových 4 cm vysokých kolíků a jako třešničku na dortu nabízí i funkci PULSE pro použití s ​​ručním přijímačem laserového paprsku (volitelné příslušenství) pro prodloužení dosahu laserového paprsku.

Vlastní práce s přístrojem

Samotný liniový laser Geo6-XR GREEN má kompaktní rozměry 115 x 96 x 118 mm (výška x hloubka x šířka) a váží cca. 800 gramů. V kufru je uložen s připevněným 20 mm vysokým adaptérem s 5/8“ závitem pro upevnění na stavební stativ. S připojeným adaptérem má laser pevnou výšku od dolní hrany adaptéru (od země) k rovině laserového paprsku přesně 20 mm. Pro odpojení adaptéru od laseru je nutné stisknout oranžovou zarážku a pootočit laserem ve směru proti hodinovým ručičkám. Po jeho odpojení je rovina laserového paprsku pouze 8 mm od podlahy.

Geo6-XR GREEN má na těle mechanickou páčku, která zajišťuje přesný mechanismus laseru při transportu a chrání ho před poškozením. Před zahájením měření je nutno tuto páčku umístit do polohy ON. Naopak po skončení práce zajistěte mechanismus laseru posunem páčky do polohy OFF. V případě, že na toto zapomenete vás přístroj ihned po jeho naklonění upozorní zvukovým signálem a blikáním všech tří laserových linek.

Na horní straně má Geo6-XR GREEN zabudovaný závit ¼“ pro upevnění na výkyvnou spojovací kolejničku, kterou lze připevnit buď na výškově nastavitelný držák s magnety nebo pomocí 5/8“ závitu na stavební stativ umístěný kdekoliv v místnosti dle potřeby. Dále je na horní straně umístěná libela pro vyrovnání přístroje do roviny a v neposlední řadě je zde víčko, po jehož odklopení se objeví vyjímatelný Li-Ion akumulátor (7.4V, 2000 mAh).

Ovládací prvky

Geo6-XR GREEN obsahuje na ovládací straně celkem tři zelená tlačítka a 3 červené LED diody + aretační páčku pro ochranu přístroje při transportu zmiňovanou výše. Zelená ovládací tlačítka mají několik funkcí.

Práce v režimu samourovnání (svislá a vodorovná rovina)

Pro práci ve svislé nebo vodorovné rovině dejte aretační páčku do polohy ON. Rozsvítí se spodní LED dioda, přístroj je zapnutý a je aktivována funkce samourovnání. Při naklonění Geo6-XR GREEN se ozve zvukový alarm a laserové přímky budou blikat.

Nyní lze pomocí tlačítka H zapnout a vypnout vodorovnou laserovou přímku a pomocí tlačítka V postupnými stisky rozsvítit a zhasnout 1. i 2. svislou přímku. Stiskem tlačítka P se rozsvítí prostřední LED dioda a aktivuje se funkce PULSE, kdy lze použít přijímač laserového paprsku, který prodlouží dosah přístroje až na 40 m. Dalším stiskem tlačítka P přístroj vypnete. Dalším stiskem tlačítka P funkci PULSE opět vypnete. Po skončení práce přesuňte aretační páčku zpět do polohy OFF. Geo6-XR GREEN se vypne a mechanismus laseru je zajištěn.

Práce v režimu bez samourovnání (nakloněná rovina)

Pro práci v nakloněné rovině nechte aretační páčku v poloze OFF a stiskněte horní tlačítko P. Rozsvítí se spodní LED dioda a bliká horní LED dioda. Nyní lze pomocí tlačítka H zapnout vodorovnou laserovou přímku a pomocí tlačítka V postupnými stisky rozsvítit 1. i 2. svislou přímku. Dalším stiskem tlačítka P se rozsvítí prostřední LED dioda a aktivuje se funkce PULSE, kdy lze použít přijímač laserového paprsku (např. FR 55 nebo profi FR77-MM), který prodlouží dosah přístroje až na 40 m. Dalším stiskem tlačítka P přístroj vypnete.

Nabíjení Li-Ion akumulátoru

Dodávaný Li-Ion akumulátor se musí při potřebě jeho nabití z přístroje vyjmout a připojit k dodávané nabíječce pomocí moderního USB 3.0 konektoru. Výstupní napětí nabíječky je 5V, pro nabíjení akumulátoru je tedy možné použít i běžnou nabíječku mobilního telefonu o stejném výstupním napětí.

O stavu nabití akumulátoru informuje spodní červená LED dioda na přístroji. Když začne po zapnutí Geo6-XR GREEN blikat, je nutné akumulátor vyjmout z přístroje a nabít ho. O stavu nabíjení akumulátoru informuje LED dioda umístěná na jeho těle. Když svítí červeně, akumulátor se nabíjí, když se přepne na zelenou barvu, je akumulátor nabitý.

Náhradní napájení Geo6-XR GREEN

Jestliže se vám během dne při práci stane, že se zabudovaný Li-Ion akumulátor vybije, lze použít dodávanou bateriovou přihrádku, do které vložíte 4 kusy AA alkalických baterií a celou přihrádku vložíte do přístroje místo vybitého akumulátoru.

Lze také použít zdířku pro kabel nabíječky umístěnou na zadní straně přístroje. Pzoro, slouží pouze pro napájení laseru při práci, neslouží k nabíjení akumulátoru zasunutého do přístroje. Výhodou je to, že lze pomocí této zdířky a nabíječky napájet Geo6-XR GREEN i při vyjmutém akumulátoru, který mezitím můžete dobíjet právě vaší nabíječkou mobilního telefonu.

Co říci závěrem?

Geo6-XR GREEN z mého úhlu pohledu představuje inovaci jak novým provedením krytu pro všechny „nízkopodlažní“ aplikace, ideální pro vytváření obkladů stěn a podlah, tak z pohledu užití lépe viditelného zeleného paprsku, přes zajímavé možností napájení i nabíjení jak samotného přístroje, tak i moderního Li-Ion akumulátoru až k celkovému vybavení šikovnými pomocníky v jednom balení za přijatelnou cenu s možností dokoupení přijímače laserového paprsku (např. FR 55 nebo profi FR77-MM) a tím i možnosti prodloužit pracovní dosah či pracovat ve venkovním prostředí.

Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte. Obkladači všech zemí, spojte se s Geo6-XR GREEN, neproděláte.
2020-08-21 10:10:32

Přejít na všechny články

Další články

Křížový laser GeoFennel Geo6X

Novinkou v naší nabídce je křížový laser GeoFennel Geo6X, který nabízí stejné funkce jako Bosch GLL-3-80 a výkonem se mu plně vyrovná. Dosahuje srovnatelných kvalit, přesto nabízí možnost snížit náklady na pořízení a příznivá cena vám nabízí dosáhnout na vysoce kvalitní přístroj. Snadná ovladatelno…

Rotační a křížový laser a jejich využití ve stavebnictví

Při úpravě terénu před stavbou i během samotné realizace je třeba přesně stanovit rovinné plochy a průběžně kontrolovat jejich dodržení. Klasické pomůcky jako je vodováha, pásmo nebo kružítko jistě dokáží posloužit, moderní vybavení vám však při stavebních pracích výrazně zjednoduší postup a zlepší …

Stále oblíbenější zelený křížový laser Geo6X Green

Mezi stavaři se stále větší oblibě těší křížové lasery se zeleným paprskem. Důvod je jasný. Mnohem lépe viditelný zelený laserový paprsek který zároveň méně unavuje vaše oči při práci. Mezi tyto křížové lasery patří i model Geo6X Green, se kterým vás dnes blíže seznámíme. Geo6X Green vychází z oblí…

Laserové dálkoměry LEICA

Při měření délek i úhlů v interiéru nemusíte používat pásmo ani potřebné údaje složitě vypočítávat. Ruční laserové dálkoměry nabízí rychlé a naprosto přesné měření i v komplikovaném členitém půdorysu. Moderní systémy navíc přenesou zjištěná data k dalšímu zpracování do počítače, nabízí automatické v…

Jaký stavební laser si vybrat pro svoji práci

Moderní technologie nabízejí vyspělé přístroje pro přesné měření i ve velmi náročných podmínkách. Přesné nastavení pak samozřejmě pozitivně ovlivní výsledek práce, mají vliv na lepší plánování spotřeby materiálu, jeho dodávky, ale také vedou k profesionálnějšímu zpracování zakázky. Vytyčení rovin …

Nivelační sady

Při realizaci nové stavby, ale i rekonstrukci, jsou přesné údaje naprosto zásadní. Pomáhají vytyčit plochu a udržet dokonalé roviny. Měření v terénu znesnadňuje špatný podklad. Velké vzdálenosti i členitost je však možné dobře zvládnout kvalitním vybavením. Nivelační sady v kompletu přístroje, stati…

Nivelační latě

Nivelační latě představují jednoduchá zařízení, která však výrazně zefektivní práci zejména v přípravě podkladové vrstvy. Mechanismus dovoluje snadno, rychle a přesně nastavit požadovanou délku. Dobře čitelná stupnice usnadňuje odečet i nastavení hodnot. Základními materiály pro výrobu latí jsou pak…

Využití vlhkoměrů

Vlhkoměr je v podstatě jednoduchý kompaktní přístroj, který vám umožní snadno a rychle stanovit vlhkost ve zdivu, dřevu i dalším materiálu. Vlhkost významně ovlivňuje pevnost stavby a konstrukčních prvků. Vysoké hodnoty se v dlouhodobém horizontu podílí na snížené kvalitě stavby, rozvoji hub a plísn…

Servis, seřízení a kalibrace

Zajišťujeme servisní a kalibrační služby geodetických a stavebních přístrojů.